Categories: Բլոգ

Թոփ 3 տեսարժան վայր Երևանում

Առաջարկում ենք երեք կարևոր վայր, որ տուրիստները, և ոչ միայն, պետք է պարտադիր այցելեն:

Մատենադարան — հինավուրց մագաղաթների և ձեռագիր մատյանների թանգարան, որի եզակի նմուշները զարմացնում են իրենց աներևակայելի վայելչագրությամբ և ինքնատիպությամբ: Դրանք հանդիսանում են համամարդկային մշակութային արժեքներ:

Էրեբունի ամրոց և թանգարան – Էրեբունի ամրոցը հանդիսանում է Երևան քաղաքի անձնագիրը: Այն հիմնադրվել մ.թ.ա. 782 թ Արգիշտի թագավորի կողմից և գտնվում է Արին-Բերդ բլրի վրա: Ամրոցին կից թանգարանում առկա է գտածոների հսկայական հավաքածու, որի հնությունն ու ձեռակերտությունը ուղղակի ապշեցնում է:

Ծիծեռնակաբերդ – հայոց ցեղասպանությանը նվիրված հուշահամալիր` շուրջ 4500 քմ տարածքով, որը ենթակա է պարտադիր այցելության յուրաքանչյուր արդարամիտ մարդու համար:
Հուշահամալիրը բաղկացած է երեք կոթողից` հիշատակի դահլիճ, Վերածննդի կոթող և թանգարան :

Gata Pandok

Recent Posts

Հաց, աղ ու հոգի` հայկական ուտեստի ծեսերը

Հայկական խոհանոցում հացն ու աղը միայն կերակուր չեն․ դրանք խորհրդանիշներ են։ Հայկական սեղանի վրա հացը…

2 ժամ ago

Գաթայի գաղտնիքը՝ ինչու է այն ամենասիրելի հայկական քաղցրավենիքներից

Գաթան ոչ միայն հայկական խոհանոցից հայտնի աղանդեր է, այլև մեր ավանդական մշակույթի անբաժանելի մասը։ Այն…

3 շաբաթ ago

Հայկական կաթնամթերքի հարուստ համերը՝ ինչպես են պանիրն ու մածունը ընդգծում ուտեստների համը

Հայկական խոհանոցն ունի երկար պատմություն և հարուստ ավանդույթներ, որոնց առանցքում կանգնած են բնական և թարմ…

1 ամիս ago

Ինչու է նուռը հայկական խոհանոցի սիրտը՝ բաղադրատոմսեր և խորհուրդներ

Նուռը, հնագույն պտուղներից մեկը, դարձել է հայկական խոհանոցի իսկական սիրտը։ Դարեր շարունակ այն եղել է…

1 ամիս ago

10 հայկական նախուտեստ, որ պետք է անպայման փորձել

Հայկական խոհանոցը համարվում է աշխարհի ամենահին և ամենահարուստ խոհանոցներից մեկը։ Այն իր մեջ ներառում է…

2 ամիս ago

Հայկական բուսակերական խոհանոցի ավանդական գանձերը

Հայկական խոհանոցի պատմությունը վկայում է, որ դարեր շարունակ միսը համարվել է տոնական մթերք, մինչդեռ առօրյա…

2 ամիս ago