Categories: Բլոգ

Թոփ 3 տեսարժան վայր Երևանում

Առաջարկում ենք երեք կարևոր վայր, որ տուրիստները, և ոչ միայն, պետք է պարտադիր այցելեն:

Մատենադարան — հինավուրց մագաղաթների և ձեռագիր մատյանների թանգարան, որի եզակի նմուշները զարմացնում են իրենց աներևակայելի վայելչագրությամբ և ինքնատիպությամբ: Դրանք հանդիսանում են համամարդկային մշակութային արժեքներ:

Էրեբունի ամրոց և թանգարան – Էրեբունի ամրոցը հանդիսանում է Երևան քաղաքի անձնագիրը: Այն հիմնադրվել մ.թ.ա. 782 թ Արգիշտի թագավորի կողմից և գտնվում է Արին-Բերդ բլրի վրա: Ամրոցին կից թանգարանում առկա է գտածոների հսկայական հավաքածու, որի հնությունն ու ձեռակերտությունը ուղղակի ապշեցնում է:

Ծիծեռնակաբերդ – հայոց ցեղասպանությանը նվիրված հուշահամալիր` շուրջ 4500 քմ տարածքով, որը ենթակա է պարտադիր այցելության յուրաքանչյուր արդարամիտ մարդու համար:
Հուշահամալիրը բաղկացած է երեք կոթողից` հիշատակի դահլիճ, Վերածննդի կոթող և թանգարան :

Gata Pandok

Recent Posts

Ավանադույթի համ՝ խորոված բանջանեղեն Գաթա պանդոկում

Հայկական խոհանոցը հայտնի է իր հարուստ ու բազմազան ուտեստներով, որոնցից կարևոր մաս է կազմում  խորոված…

6 օր ago

Պանրի դերը հայկական խոհարարական ավանդույթում

 Հայկական խոհանոցը հայտնի է իր բազմազանությամբ և հարուստ պատմությամբ, իսկ պանիրը դրա կարևոր և անբաժանելի…

2 շաբաթ ago

Հայկական ավանդական նախաճաշի հարուստ համերը «Գաթա» պանդոկում

«Գաթա» պանդոկը, հայկական ավանդական խոհանոցի սիրահարների համար, հրաշալի վայր է, որտեղ կարելի է վայելել Հայաստանի…

3 շաբաթ ago

Հայկական գաթա ընկույզով

Հայկական գաթա ընկույզով՝ ավանդույթների և քաղցրության համադրություն Հայկական խոհանոցը հարուստ է տարբեր ուտեստներով, որոնք խորհրդանշում…

4 շաբաթ ago

Նազուկ թե գաթա, երկու հայկական համեղ ուտեստների համապարփակ համեմատություն

Այս երկու հայկական համեղ ուտեստները, նազուկն ու գաթան, ունեն իրենց յուրահատուկ հատկանիշները և միմյանցից տարբերվող…

1 ամիս ago

Քաբաբ ուտեստ, որը ամփոփում է Հայաստանի համը

Երբ խոսքը գնում է հայկական խոհանոցի մասին, քչերն են կարող ներկայացնել ազգային խոհանոցի էությունը: Քաբաբ՝…

1 ամիս ago