Categories: Բլոգ

Ի՞նչ է գաթան

Գաթան հայկական աղանդեր է, որի հիմքում խորիզն է` պատրաստված ալյուրով, շաքարավազով և կարագով:
Այն ոչ միայ թխվածք է, այլ նաև ծիսական նշանակություն ունեցող արժեք: Գաթան ընտանիքի միավորման, բարօրրության խորհրդանիշ է:

Հայ ընտանիքներում մշտապես թխել ու թխում են ավանդական գաթան, հատկապես տոն օրերին: Այն թխվում է ինչպես կլոր տարբերակով, այնպես էլ հատիկներով: Հայաստանի տարբեր շրջաններում գաթաների տարբեր տեսակներ կան, օրինակ` Գավառի, Գառնու, Էջմիածնի:

Գաթա պանդոկում կարող եք համտեսել նաև ընկույզով, չրերով, շոկոլադային խորիզով, հալվայով գաթաներ:

Gata Pandok

Recent Posts

Գաթա Պանդոկ` հայկական ռեստորան կենդանի երաժշտությամբ

Երևանի սրտում տեղակայված Գաթա պանդոկը հայկական խոհարարական գերազանցության և մշակութային կարևոր վայրերից մեկն է: Ջերմ…

1 օր ago

Հայկական ավանդական ուտեստներ, որոնք պետք է փորձել Հայաստանում գտնվելու ժամանակ

Խորովածի հյութալի կտորներից մինչև անուշահամ տոլմա՝ հայկական խոհանոցը գրավում է բոլորին: Յուրաքանչյուր ճաշատեսակ խնամքով ընտրված…

2 շաբաթ ago

Թթվի տեսականին՝ որպես հայկական խոհանոցի հիմնական բաղադրիչ

Հայկական խոհանոցը ոգեշնչման աղբյուր է հանդիսանում բազմաթիվ մշակույթների համար՝ առաջարկելով խոհարարական բազմազան և համեղ փորձ:…

4 շաբաթ ago

Բաստուրմայի մշակութային նշանակությունը հայկական խոհանոցում

Հայկական խոհանոցը համերի, ավանդույթների և մշակութային ժառանգության հարուստ խճանկար է: Իր բազմաթիվ խոհարարական համերի մեջ…

1 ամիս ago

Բացահայտելով Հայաստանի խոհարարական գանձերը. 10 ազգային ուտեստներ, որոնք պետք է փորձել

Հայաստանը` տեղակայված Կովկասյան տարածաշրջանում, կարող է պարծենալ հարուստ խոհարարական ժառանգությամբ, որն արտացոլում է իր պատմությունը,…

1 ամիս ago

Բանջարեղենի հիմքով հայկական ավանդական ուտեստներ

Այսօր կբացահայտենք հայկական ավանդական ուտեստներից մի քանիսը, որոնք սիրված են ոչ միայն տեղացիների, այլև արտերկրյա…

2 ամիս ago