Այսօր մենք կանդրադառնանք այնպիսի ուտեստի, որը ոչ այնքան ավանդական է, որքան գյուղական, ագրարային։ Նապաստակի չախոբիլին հաճախ պատրաստել են այն ընտանիքներում, որոնք զբաղվել են ֆերմերային տնտեսությամբ, սակայն ժամանակի ընթացքում այն տարածվել և սիրված է դարձել շատ-շատերի համար՝ լրացնելով Հայաստանի հարուստ խոհարարական գոբելենը:
Հայկական խոհանոցը հայտնի է իր համարձակ և տարբերվող համերով՝ ժամանակով փորձված և վերահաստատված։ Անուշաբույր խոտաբույսերից մինչև հյութեղ միս, յուրաքանչյուր ուտեստ հանդիսանում է խոհարարական ստեղծագործության գլուխգործոց՝ իր թարմ և էկոլոգիապես մաքուր բաղադրիչներով։
Այս համեղ ուտեստը ձեր սեփական խոհանոցում վերարտադրելու համար հավաքեք հետևյալ բաղադրիչները.
Մեծ կաթսայի մեջ տաքացրեք ձիթապտղի յուղը և տապակեք մանր կտրատած սոխը մինչև կիսաթափանցիկ դառնալը: Կաթսայի մեջ ավելացրեք նապաստակի կտորները և բոլոր կողմերից կարմրացրեք։ Խառնեք աղացած սխտորն ու խորանարդիկ կտրատած լոլիկը։ Խառնուրդը համեմեք աղացած համեմով, չամանով, աղով և պղպեղով՝ քանակները կարգավորելով ըստ ճաշակի։ Լցրեք մի բուռ թարմ խոտաբույսեր և դափնու տերևներ, ապա ծածկեք կաթսան և թողեք, որ եփվի այնքան ժամանակ մինչև նապաստակի միսը փափկի և համերը միաձուլվեն:
Նապաստակի չախոբիլին ավելին է, քան պարզապես ուտեստը. դա համային յուրահատուկ ճանապարհորդություն է հայկական խոհանոցով :
Հայկական խոհանոցը հայտնի է իր հարուստ ու բազմազան ուտեստներով, որոնցից կարևոր մաս է կազմում խորոված…
Հայկական խոհանոցը հայտնի է իր բազմազանությամբ և հարուստ պատմությամբ, իսկ պանիրը դրա կարևոր և անբաժանելի…
«Գաթա» պանդոկը, հայկական ավանդական խոհանոցի սիրահարների համար, հրաշալի վայր է, որտեղ կարելի է վայելել Հայաստանի…
Հայկական գաթա ընկույզով՝ ավանդույթների և քաղցրության համադրություն Հայկական խոհանոցը հարուստ է տարբեր ուտեստներով, որոնք խորհրդանշում…
Այս երկու հայկական համեղ ուտեստները, նազուկն ու գաթան, ունեն իրենց յուրահատուկ հատկանիշները և միմյանցից տարբերվող…
Երբ խոսքը գնում է հայկական խոհանոցի մասին, քչերն են կարող ներկայացնել ազգային խոհանոցի էությունը: Քաբաբ՝…