Վերջերս բացված Գաթա բեյքրին, որը տեղակայված է Երևանի սրտում՝ հանրահայտ ԳՈՒՄ-ի շուկայում, կարճ ժամանակում հասցրել է սիրված դառնալ թե՛ զբոսաշրջիկների, թե՛ տեղացիների կողմից: Հայտնի իր ջերմ, հյուրընկալ մթնոլորտով և հայկական ավանդական համեղ խոհանոցով՝ Գաթա Պանդոկն այժմ իր հմայքը տարածում է նորաբաց այս գողտրիկ վաճառակետում՝ իր հայտնի արտադրանքի միջոցով առաջարկելով իսկական հայկական համ։
ԳՈՒՄ-ի շուկան` Երևանի ամենաաշխույժ առևտրային վայրերից մեկը՝ կոլորիտային, զգլխիչ հոտերով և հայկական համերով՝ զբոսաշրջիկներին ապշեցնելու համար: Շուկան ինքնին մշակութային և առևտրային կենտրոն է, որը գրավում է այցելուներին՝ ամբողջ աշխարհից: Շուկայի գունագեղ տաղավարները՝ բեռնված տարբեր բարիքներով՝ չիր ու չամիչ, պոպոք-պնդուկ, մրգեր, անուշաբույր համեմունքներ, շոյում են ամենատես աչքը և կանչում բոլոր նրանց, ովքեր փնտրում են հայկական անմոռանալի համեր։
Հայկական ավանդական գաթան հարուստ պատմություն և առանձնահատուկ տեղ ունի հայկական մշակույթում: Հայտնի է իր շերտավոր հյուսվածքով և քաղցր միջուկով, գաթան համտեսման ենթակա պարտադիր բրենդ է Հայաստան այցելող յուրաքանչյուր մարդու համար:
Գաթան ավելին է, քան պարզապես խմորեղեն. այն հայկական ժառանգության խորհրդանիշն է։ Բաղադրատոմսը փոխանցվել է սերնդեսերունդ, և Հայաստանի յուրաքանչյուր մարզ ունի այս սիրված քաղցրավենիքի իր տարբերակը: Գաթայի խանութում այն պատրաստվում է ավանդական մեթոդներով և լավագույն բաղադրիչներով:
Գաթա բեյքրիի այցելուները կարող են դիտել, թե ինչպես են հմուտ հրուշակագործները պատրաստում և թխում գաթան տեղում՝ օդը լցնելով նրա անդիմադրելի գայթակղիչ բույրով:
Բացումից ի վեր Գաթա բեյքրին դարձել է Երևանը բացահայտող զբոսաշրջիկների սիրված վայրերից մեկը:
Շատ այցելուներ գալիս են գաթա փորձելու այն բանից հետո, երբ լսում են ուրիշներից, ովքեր փորձել են այն Գաթա պանդոկում: Պանդոկի համբավը, որը հայտնի է իր բազմապիսի համեղ ուտելիքներով և ջերմ հյուրասիրությամբ, բնականաբար, տարածվել է նաև նորաբաց խանութի վրա: Զբոսաշրջիկները գնահատում են յուրահատուկ նրբահամ աղանդեր փորձելու հնարավորությունը, իսկ գաթան՝ չի հիասթափեցնում:
Գաթա բեյքրիի առանձնահատկություններից մեկը՝ ջերմ և բարեհամբույր սպասարկումն է: Անձնակազմը միշտ պատրաստ է կիսվել գաթայի պատմությունով, բաղադրատոմսով և թխման ավանդական գործընթացով։ Գաթայի հետ մոտիկից անձնապես շփվելն ու ծանոթանալը այցելուների համար ցանկալի և համեղ փորձառություն է։
Հայաստանի համը
Գաթա բեյքրին ավելին է, քան պարզապես գաթա գնելու վայր. դա մշակութային փորձ է զբոսաշրջիկների համար հայկական ավանդույթների հետ կապվելու և դարեր շարունակ փայփայած համերը վայելելու ։ Տեղացիների համար այն հիշեցում է հայկական տան, անպայմանորեն՝ տատիկի, մայրիկի գաթայի մասին։ Ծանոթ համերը վերագտնելու, վերազգալու ամենաջերմ և ամենասիրած միջավայր՝ Գաթա բեյքրի։
Եթե հայտնվում եք Երևանում, ապա անօայմանորեն այցելեք ԳՈՒՄ-ի շուկայում գտնվող Գաթա բեյքրին։
Գաթա Պանդոկի նոր խանութը Խորենացի 35 հասցեում (ԳՈՒՄ-ի շուկա) հիանալի լրացում է Երևանի խոհարարական տեսարանին:
Այսպիսով, հաջորդ անգամ, երբ լինեք Երևանում, այցելեք և համտեսեք «Գաթա բեյքրիի» համեղ գաթան. սա փորձառություն է, որը չեք ցանկանա բաց թողնել:
Հայկական գաթա ընկույզով՝ ավանդույթների և քաղցրության համադրություն Հայկական խոհանոցը հարուստ է տարբեր ուտեստներով, որոնք խորհրդանշում…
Այս երկու հայկական համեղ ուտեստները, նազուկն ու գաթան, ունեն իրենց յուրահատուկ հատկանիշները և միմյանցից տարբերվող…
Երբ խոսքը գնում է հայկական խոհանոցի մասին, քչերն են կարող ներկայացնել ազգային խոհանոցի էությունը: Քաբաբ՝…
Հայկական մշակույթը իր հարուստ ավանդույթներով, պատմությամբ և ծեսերով վաղուց աչքի է ընկնում։ Տարբեր ուտեստներ ու…
Եթե ցանկանում եք ձեր հաջորդ պիկնիկը դարձնել անմոռանալի, Գաթա Պանդոկի խորովածի հավաքածուն լավագույն լուծումն է:…
Հայկական խոհանոցը դարերի ընթացքում ձևավորվել է որպես հարուստ և բազմազան խոհարարական մշակույթ, որը արտացոլում է…