Categories: Բլոգ

Մենք բացվել ենք: Մեր Գաթաները ԳՈՒՄ-ի շուկայում

Վերջերս բացված Գաթա բեյքրին, որը տեղակայված է Երևանի սրտում՝ հանրահայտ ԳՈՒՄ-ի շուկայում, կարճ ժամանակում հասցրել է սիրված դառնալ թե՛ զբոսաշրջիկների, թե՛ տեղացիների կողմից: Հայտնի իր ջերմ, հյուրընկալ մթնոլորտով և հայկական ավանդական համեղ խոհանոցով՝ Գաթա Պանդոկն այժմ իր հմայքը տարածում է նորաբաց այս գողտրիկ վաճառակետում՝ իր հայտնի  արտադրանքի միջոցով առաջարկելով իսկական հայկական համ։

ԳՈՒՄ-ի շուկան` Երևանի ամենաաշխույժ առևտրային վայրերից մեկը՝ կոլորիտային, զգլխիչ հոտերով և հայկական համերով՝ զբոսաշրջիկներին  ապշեցնելու համար: Շուկան ինքնին մշակութային և առևտրային կենտրոն է, որը գրավում է այցելուներին՝ ամբողջ աշխարհից: Շուկայի գունագեղ տաղավարները՝ բեռնված տարբեր բարիքներով՝ չիր ու չամիչ, պոպոք-պնդուկ, մրգեր, անուշաբույր համեմունքներ, շոյում են ամենատես աչքը և կանչում բոլոր նրանց, ովքեր փնտրում են հայկական անմոռանալի համեր։

Հայկական ավանդական գաթան հարուստ պատմություն և առանձնահատուկ տեղ ունի հայկական մշակույթում: Հայտնի է իր շերտավոր հյուսվածքով և քաղցր միջուկով, գաթան համտեսման ենթակա  պարտադիր բրենդ է Հայաստան այցելող յուրաքանչյուր մարդու համար:

Գաթան ավելին է, քան պարզապես խմորեղեն. այն հայկական ժառանգության խորհրդանիշն է։ Բաղադրատոմսը փոխանցվել է սերնդեսերունդ, և Հայաստանի յուրաքանչյուր մարզ ունի այս սիրված քաղցրավենիքի իր տարբերակը: Գաթայի խանութում այն պատրաստվում է ավանդական մեթոդներով և լավագույն բաղադրիչներով:

Գաթա բեյքրիի այցելուները կարող են դիտել, թե ինչպես են հմուտ հրուշակագործները պատրաստում և թխում գաթան տեղում՝ օդը լցնելով նրա անդիմադրելի գայթակղիչ բույրով:

Բացումից ի վեր Գաթա բեյքրին դարձել է Երևանը բացահայտող զբոսաշրջիկների սիրված վայրերից մեկը:

Շատ այցելուներ գալիս են գաթա փորձելու այն բանից հետո, երբ լսում են ուրիշներից, ովքեր փորձել են այն Գաթա պանդոկում: Պանդոկի համբավը, որը հայտնի է իր բազմապիսի համեղ ուտելիքներով և ջերմ հյուրասիրությամբ, բնականաբար, տարածվել է նաև նորաբաց խանութի վրա: Զբոսաշրջիկները գնահատում են յուրահատուկ նրբահամ աղանդեր փորձելու հնարավորությունը, իսկ գաթան՝ չի հիասթափեցնում:

Գաթա բեյքրիի առանձնահատկություններից մեկը՝ ջերմ և բարեհամբույր սպասարկումն է: Անձնակազմը միշտ պատրաստ է կիսվել գաթայի պատմությունով, բաղադրատոմսով և թխման ավանդական գործընթացով։ Գաթայի հետ մոտիկից անձնապես շփվելն ու ծանոթանալը այցելուների համար ցանկալի և  համեղ փորձառություն է։

Հայաստանի համը

Գաթա բեյքրին ավելին է, քան պարզապես գաթա գնելու վայր. դա մշակութային փորձ է զբոսաշրջիկների համար հայկական ավանդույթների հետ կապվելու և դարեր շարունակ փայփայած համերը վայելելու ։ Տեղացիների համար այն հիշեցում է հայկական տան, անպայմանորեն՝ տատիկի, մայրիկի գաթայի մասին։  Ծանոթ համերը վերագտնելու, վերազգալու  ամենաջերմ և ամենասիրած միջավայր՝ Գաթա բեյքրի։

Եթե ​​հայտնվում եք Երևանում, ապա անօայմանորեն այցելեք ԳՈՒՄ-ի շուկայում գտնվող Գաթա բեյքրին։

Գաթա Պանդոկի նոր խանութը Խորենացի 35 հասցեում (ԳՈՒՄ-ի շուկա) հիանալի լրացում է Երևանի խոհարարական տեսարանին:

Այսպիսով, հաջորդ անգամ, երբ լինեք Երևանում, այցելեք և համտեսեք «Գաթա բեյքրիի» համեղ գաթան. սա փորձառություն է, որը չեք ցանկանա բաց թողնել:

gata_pandok

Recent Posts

10 հայկական նախուտեստ, որ պետք է անպայման փորձել

Հայկական խոհանոցը համարվում է աշխարհի ամենահին և ամենահարուստ խոհանոցներից մեկը։ Այն իր մեջ ներառում է…

1 շաբաթ ago

Հայկական բուսակերական խոհանոցի ավանդական գանձերը

Հայկական խոհանոցի պատմությունը վկայում է, որ դարեր շարունակ միսը համարվել է տոնական մթերք, մինչդեռ առօրյա…

2 շաբաթ ago

Մեր մենյուի թաքնված համեղ ուտեստները, որոնք դեռ չեք փորձել

Հայկական խոհանոցը հագեցած է բազմազանությամբ, սակայն նույնիսկ ամենահեղինակավոր ռեստորաններում հաճախ մնում են այնպիսի ուտեստներ, որոնք…

3 շաբաթ ago

Գաթա Պանդոկի ինտերիերի պատմությունը

Երբ Գաթա Պանդոկ ես մտնում, զգում ես, թե ինչպես է անցյալը վերածվում ներկայի։ Ամեն մանրուք՝…

4 շաբաթ ago

Երևանի ամառային փառատոնները՝ ուտելիքի և մշակույթի հանդիպումը

Ամառը Երևանում նշանակում է ոչ միայն արև, ջերմություն ու ակտիվություն, այլև՝ տասնյակ փառատոներ, որոնք միավորում…

1 ամիս ago

Մոռացված հայկական խոտաբույսեր՝ համեր լեռներից

Հայկական խոհանոցը հպարտորեն կանգնած է ժամանակի դիմաց՝ պահպանելով իր համերի մաքրությունն ու բնությանը հավատարմությունը։ Մեր…

2 ամիս ago