Վերջերս բացված Գաթա բեյքրին, որը տեղակայված է Երևանի սրտում՝ հանրահայտ ԳՈՒՄ-ի շուկայում, կարճ ժամանակում հասցրել է սիրված դառնալ թե՛ զբոսաշրջիկների, թե՛ տեղացիների կողմից: Հայտնի իր ջերմ, հյուրընկալ մթնոլորտով և հայկական ավանդական համեղ խոհանոցով՝ Գաթա Պանդոկն այժմ իր հմայքը տարածում է նորաբաց այս գողտրիկ վաճառակետում՝ իր հայտնի արտադրանքի միջոցով առաջարկելով իսկական հայկական համ։
ԳՈՒՄ-ի շուկան` Երևանի ամենաաշխույժ առևտրային վայրերից մեկը՝ կոլորիտային, զգլխիչ հոտերով և հայկական համերով՝ զբոսաշրջիկներին ապշեցնելու համար: Շուկան ինքնին մշակութային և առևտրային կենտրոն է, որը գրավում է այցելուներին՝ ամբողջ աշխարհից: Շուկայի գունագեղ տաղավարները՝ բեռնված տարբեր բարիքներով՝ չիր ու չամիչ, պոպոք-պնդուկ, մրգեր, անուշաբույր համեմունքներ, շոյում են ամենատես աչքը և կանչում բոլոր նրանց, ովքեր փնտրում են հայկական անմոռանալի համեր։
Հայկական ավանդական գաթան հարուստ պատմություն և առանձնահատուկ տեղ ունի հայկական մշակույթում: Հայտնի է իր շերտավոր հյուսվածքով և քաղցր միջուկով, գաթան համտեսման ենթակա պարտադիր բրենդ է Հայաստան այցելող յուրաքանչյուր մարդու համար:
Գաթան ավելին է, քան պարզապես խմորեղեն. այն հայկական ժառանգության խորհրդանիշն է։ Բաղադրատոմսը փոխանցվել է սերնդեսերունդ, և Հայաստանի յուրաքանչյուր մարզ ունի այս սիրված քաղցրավենիքի իր տարբերակը: Գաթայի խանութում այն պատրաստվում է ավանդական մեթոդներով և լավագույն բաղադրիչներով:
Գաթա բեյքրիի այցելուները կարող են դիտել, թե ինչպես են հմուտ հրուշակագործները պատրաստում և թխում գաթան տեղում՝ օդը լցնելով նրա անդիմադրելի գայթակղիչ բույրով:
Բացումից ի վեր Գաթա բեյքրին դարձել է Երևանը բացահայտող զբոսաշրջիկների սիրված վայրերից մեկը:
Շատ այցելուներ գալիս են գաթա փորձելու այն բանից հետո, երբ լսում են ուրիշներից, ովքեր փորձել են այն Գաթա պանդոկում: Պանդոկի համբավը, որը հայտնի է իր բազմապիսի համեղ ուտելիքներով և ջերմ հյուրասիրությամբ, բնականաբար, տարածվել է նաև նորաբաց խանութի վրա: Զբոսաշրջիկները գնահատում են յուրահատուկ նրբահամ աղանդեր փորձելու հնարավորությունը, իսկ գաթան՝ չի հիասթափեցնում:
Գաթա բեյքրիի առանձնահատկություններից մեկը՝ ջերմ և բարեհամբույր սպասարկումն է: Անձնակազմը միշտ պատրաստ է կիսվել գաթայի պատմությունով, բաղադրատոմսով և թխման ավանդական գործընթացով։ Գաթայի հետ մոտիկից անձնապես շփվելն ու ծանոթանալը այցելուների համար ցանկալի և համեղ փորձառություն է։
Հայաստանի համը
Գաթա բեյքրին ավելին է, քան պարզապես գաթա գնելու վայր. դա մշակութային փորձ է զբոսաշրջիկների համար հայկական ավանդույթների հետ կապվելու և դարեր շարունակ փայփայած համերը վայելելու ։ Տեղացիների համար այն հիշեցում է հայկական տան, անպայմանորեն՝ տատիկի, մայրիկի գաթայի մասին։ Ծանոթ համերը վերագտնելու, վերազգալու ամենաջերմ և ամենասիրած միջավայր՝ Գաթա բեյքրի։
Եթե հայտնվում եք Երևանում, ապա անօայմանորեն այցելեք ԳՈՒՄ-ի շուկայում գտնվող Գաթա բեյքրին։
Գաթա Պանդոկի նոր խանութը Խորենացի 35 հասցեում (ԳՈՒՄ-ի շուկա) հիանալի լրացում է Երևանի խոհարարական տեսարանին:
Այսպիսով, հաջորդ անգամ, երբ լինեք Երևանում, այցելեք և համտեսեք «Գաթա բեյքրիի» համեղ գաթան. սա փորձառություն է, որը չեք ցանկանա բաց թողնել:
Հայկական խոհանոցում հացն ու աղը միայն կերակուր չեն․ դրանք խորհրդանիշներ են։ Հայկական սեղանի վրա հացը…
Գաթան ոչ միայն հայկական խոհանոցից հայտնի աղանդեր է, այլև մեր ավանդական մշակույթի անբաժանելի մասը։ Այն…
Հայկական խոհանոցն ունի երկար պատմություն և հարուստ ավանդույթներ, որոնց առանցքում կանգնած են բնական և թարմ…
Նուռը, հնագույն պտուղներից մեկը, դարձել է հայկական խոհանոցի իսկական սիրտը։ Դարեր շարունակ այն եղել է…
Հայկական խոհանոցը համարվում է աշխարհի ամենահին և ամենահարուստ խոհանոցներից մեկը։ Այն իր մեջ ներառում է…
Հայկական խոհանոցի պատմությունը վկայում է, որ դարեր շարունակ միսը համարվել է տոնական մթերք, մինչդեռ առօրյա…