Գաթան հայկական աղանդեր է, որի հիմքում խորիզն է` պատրաստված ալյուրով, շաքարավազով և կարագով:
Այն ոչ միայ թխվածք է, այլ նաև ծիսական նշանակություն ունեցող արժեք: Գաթան ընտանիքի միավորման, բարօրրության խորհրդանիշ է:
Հայ ընտանիքներում մշտապես թխել ու թխում են ավանդական գաթան, հատկապես տոն օրերին: Այն թխվում է ինչպես կլոր տարբերակով, այնպես էլ հատիկներով: Հայաստանի տարբեր շրջաններում գաթաների տարբեր տեսակներ կան, օրինակ` Գավառի, Գառնու, Էջմիածնի:
Գաթա պանդոկում կարող եք համտեսել նաև ընկույզով, չրերով, շոկոլադային խորիզով, հալվայով գաթաներ:
Հայկական Զատիկը մեր ժողովրդի կարևորագույն կրոնական և մշակութային տոներից է։ Այն նշանավորում է Հիսուս Քրիստոսի…
Հայկական խոհանոցը հարուստ է ոչ միայն ավանդական ուտեստներով, այլև յուրահատուկ ծեսերով, որոնք ուղեկցում են Մեծ…
Հայկական հարսանիքը պարզապես տոն չէ, այլ մշակույթի, ավանդույթների և ընտանեկան ջերմության արտացոլանք։ Հարսանիքի յուրաքանչյուր տարր՝…
Հայկական խոհանոցը հարուստ է ավանդական տոնական ուտեստներով, որոնք դարեր շարունակ զարդարել են տոնական սեղանները։ Գաթա…
Հայկական խոհանոցը հարուստ է ոչ միայն իր խոր արմատներով ու ավանդույթներով, այլև յուրօրինակ ուտեստներով, որոնք…
Հայկական խոհանոցը հայտնի է իր հարուստ ավանդույթներով, բնական բաղադրիչներով ու համային յուրահատկություններով։ Դարեր շարունակ մեղրը…