Խաշը հնագույն հայկական տաք ուտեստ է: Անունը ծագել է «խաշել» բառից: Այն
ուտում են վաղ առավոտյան, ընկերների և հարազատների հետ միասին:
Խաշ ուտելը համարվում է ծիսակարգ և՛ կազմակերպիչների, և՛ մասնակիցների
համար: Խաշը պարզապես կերակուր չէ, այն մտերիմներին սեղանի շուրջ հավաքելու
լավ առիթ է:
Խաշ պատրաստելու գործընթացը բավականին աշխատատար է ու երկարատև, և
դարերի ընթացքում պատրաստման եղանակը մնացել է անփոփոխ:
Խաշի հետ անպայման մատուցում են չոր լավաշ, սխտոր, բողկ, թթու և իհարկե օղի:
Հետաքրքիր է նաև, որ խաշի պատրաստման ընթացքում աղ չեն ավելացնում, քանի
որ խաշը սևանում է, ավելացնում են անմիջապես ուտելու ընթացքում:
Խաշ ուտելու ամենալավ սեզոնը համարվում է ձմեռը, իսկ Գաթա պանդոկում տարվա
ցուրտ օրերին խաշ ուտելը ուղղակի հիանալի առիթ է:
Հայկական խոհանոցը, իր բազմազանությամբ և հարուստ ավանդույթներով, ամենից առաջ ներկայացնում է բնության դառը և քաղցր…
Հայկական խոհանոցը միշտ էլ առանձնացել է իր բազմազան ու յուրահատուկ ուտեստներով, որտեղ յուրաքանչյուր բաղադրիչ կրում…
Հայկական խոհանոցը հայտնի է իր ավանդական ուտեստներով, որոնք համատեղում են առողջ սնունդն ու համային բազմազանությունը։…
Հայաստանը եզակի վայր է Ամանորը տոնելու համար՝ շնորհիվ իր հարուստ մշակույթի, հյուրընկալության և անկրկնելի ավանդույթների։…
Հայաստանում Ամանորը նշվում է մեծ շուքով և համարվում է տարվա ամենասպասված տոներից մեկը: Այն հայկական…
Հայկական խոհանոցը հայտնի է իր բազմազանությամբ ու ավանդական, տաք ու սրտալի ուտեստներով։ Տարբեր շրջաններում պատրաստվող…