Բոլորիս էլ հայտնի է, որ հայկական խոհանոցը հարուստ է իր ճաշատեսակներով:
Ձեզ համար առանձնացրել ենք 3 հայկական ուտեստներ, որոնք անպայման պետք է փորձել
Խաշը համարվում է հայերի ամենասիրելի ուտեստներից մեկը:Պատրաստում են տավարի ոտքերից, մատուցում են չոր լավաշի, սխտորի, թթվի, բողկի և օղու հետ միասին:Խաշ ուտելու ամենալավ ժամանակահատվածը ուշ աշնանն է` առաջին ցուրտ օրերի ժամանակ:
Հայկական խոհանոցի հաջորդ գլխավոր ուտեստը տոլման է:Պատրաստում են խաղողի կամ կաղամբի տերևով , լցոնում են մսով, բրնձով և համեմունքի մի քանի տեսակներով:
Հայկական խոհանոցի ամենավանդական ուտեստը խորովածն է, տոնական սեղանի կարևոր ուտեստը:Այն պատրաստվում է գառի, խոզի, տավարի և հավի մսից:Համեմվում է հայկական ամենատարբեր համեմունքներով, մատուցվում է ավանդական լավաշով:
Հայկական խոհանոցը դարերի ավանդույթներով հյուսված պատմություն ունի, որտեղ հացը սուրբ տեղ է զբաղեցնում սեղանի վրա:…
Երևանի սրտում տեղակայված Գաթա պանդոկը հայկական խոհարարական գերազանցության և մշակութային կարևոր վայրերից մեկն է: Ջերմ…
Խորովածի հյութալի կտորներից մինչև անուշահամ տոլմա՝ հայկական խոհանոցը գրավում է բոլորին: Յուրաքանչյուր ճաշատեսակ խնամքով ընտրված…
Հայկական խոհանոցը ոգեշնչման աղբյուր է հանդիսանում բազմաթիվ մշակույթների համար՝ առաջարկելով խոհարարական բազմազան և համեղ փորձ:…
Հայկական խոհանոցը համերի, ավանդույթների և մշակութային ժառանգության հարուստ խճանկար է: Իր բազմաթիվ խոհարարական համերի մեջ…
Հայաստանը` տեղակայված Կովկասյան տարածաշրջանում, կարող է պարծենալ հարուստ խոհարարական ժառանգությամբ, որն արտացոլում է իր պատմությունը,…