Այն արտադրվում է հազարավոր տարիներ շարունակ։ Հայաստանում գինեգործությամբ են զբաղվել ավելի քան 6000 տարի առաջ. դրա վկայությունն են Արենի գյուղի մոտ գտնվող քարանձավում կատարված պեղումների արդյունքում հնագետների հայտնաբերած խաղողի տրորման, խմորման և պահպանման համար նախատեսված կավե անոթները, խաղողի կորիզներն ու բաժակները:
Գինին օժտված է մարդու համար օգտակար մի շարք հատկություններով, պարունակում է ֆերմենտներ, որոնք օրգանիզմում նպաստում են նյութափոխանակությանը, ունի հականեխիչ հատկություններ, իսկ կարմիր գինին օրգանիզմից հեռացնում է թունավոր նյութերը:
Գինեգործությունը գինու արտադրությունն է՝ սկսած մրգի ընտրությունից, խմորումից, ալկոհոլի վերածելուց և պատրաստի հեղուկի շշալցումից։ Մրգի ճիշտ ընտրությունը շատ կարևոր է։ Հայկական լեռնաշխարհում հնուց ի վեր զարգացած է եղել խաղողի մշակումը: Հայաստանը համարվում է խաղողագործության հնագույն երկրներից մեկը։ Ըստ Աստվածաշնչյան հայտնի պատմության, խաղողագործության և գինեգործության հայրենիքը Հայաստանն է։
Արարատյան դաշտի արևաշատ բերքն օգտագործվում է մրգային գինիների արտադրության մեջ։ Գաթա պանդոկում կարող եք փորձել տնական գինիների լայն տեսականի՝ նռան, բալի, մոշի, հոնի, սերկևիլի, վարդի, խաղողի։
Հայկական խոհանոցը, իր բազմազանությամբ և հարուստ ավանդույթներով, ամենից առաջ ներկայացնում է բնության դառը և քաղցր…
Հայկական խոհանոցը միշտ էլ առանձնացել է իր բազմազան ու յուրահատուկ ուտեստներով, որտեղ յուրաքանչյուր բաղադրիչ կրում…
Հայկական խոհանոցը հայտնի է իր ավանդական ուտեստներով, որոնք համատեղում են առողջ սնունդն ու համային բազմազանությունը։…
Հայաստանը եզակի վայր է Ամանորը տոնելու համար՝ շնորհիվ իր հարուստ մշակույթի, հյուրընկալության և անկրկնելի ավանդույթների։…
Հայաստանում Ամանորը նշվում է մեծ շուքով և համարվում է տարվա ամենասպասված տոներից մեկը: Այն հայկական…
Հայկական խոհանոցը հայտնի է իր բազմազանությամբ ու ավանդական, տաք ու սրտալի ուտեստներով։ Տարբեր շրջաններում պատրաստվող…