Հայաստանում Ամանորը նշվում է մեծ շուքով և համարվում է տարվա ամենասպասված տոներից մեկը: Այն հայկական մշակույթի և ավանդույթների յուրահատուկ համադրությունն է՝ ընդգծված ընտանիքի, միասնության և հյուրընկալության շնչով: Հայկական Ամանորը ոչ միայն տոն է, այլև հնարավորություն վերաիմաստավորելու արժեքները, ամրապնդելու կապերը և համտեսելու բացառիկ ուտեստներ, որոնք դարձնում են տոնը իսկապես անմոռանալի:
Հայկական Ամանորը սկսվում է նախատոնական պատրաստություններից, որոնք ներառում են ինչպես տան մաքրությունը, այնպես էլ ամենագեղեցիկ ձևերով զարդարումը: Ավանդական հայկական ընտանիքներում հավատում են, որ Նոր տարին պետք է դիմավորել մաքուր տունով և դրական տրամադրությամբ՝ անցյալը թողնելով հետևում և նոր հույսերով ու նպատակներով շարժվելով առաջ:
Հայկական Ամանորը անբաժան է համեղ ուտեստներից, որոնք փոխանցվում են սերնդեսերունդ: Դրանք ոչ միայն կշտացնում են, այլև խորհրդանշում են առատություն, բարեկեցություն և հյուրընկալություն:
Ամանորը Հայաստանում միայն ընտանեկան տոն չէ. այն միավորում է համայնքները, հարազատներին ու նույնիսկ անցորդներին: Բոլորը բաց են միմյանց հետ ուրախությունն ու լավատեսությունը կիսելու համար:
Ամանորը Հայաստանում միայն տոն չէ, այլ նաև անցյալի և ապագայի մասին խորհելու, նոր նպատակներ դնելու ու ավելի լավ տարվա պատրաստվելու հնարավորություն: Այն բերում է մարդկանց ավելի մոտ, ստիպում է գնահատել ընտանիքը, ավանդույթները և հայկական ջերմությունն ու հյուրընկալությունը:
Հայկական Ամանորը մի յուրահատուկ ժամանակաշրջան է, որը ցուցադրում է հայկական մշակույթի գեղեցկությունը, ավանդույթների պահպանման կարևորությունը և ընտանիքի կապի անփոխարինելիությունը: Անկախ նրանից, թե որտեղ է անցկացվում այս տոնը, այն միշտ մնում է սրտից բխած և հոգուց ջերմ:
Հայկական Ամանորը եզակի տոն է, որը միավորում է ավանդույթներն ու ժամանակակից արժեքները: Նոր տարվա գիշերը հայկական ընտանիքները ոչ միայն նշում են տոնը, այլև կրկին վերապրում են իրենց պատմությունն ու արժեքները՝ կիսելով դրանք հաջորդ սերունդների հետ:
Հայկական խոհանոցը ոչ միայն համերի բազմազանություն է, այլև հազարամյակների պատմություն, մշակույթ և ինքնություն։ Ամեն մի…
Երբ խոսում ենք համաշխարհային խոհանոցի մասին, առաջին հերթին հիշում ենք, որ յուրաքանչյուր ժողովուրդ իր ուտեստներով…
Հայկական խոհանոցում հացն ու աղը միայն կերակուր չեն․ դրանք խորհրդանիշներ են։ Հայկական սեղանի վրա հացը…
Գաթան ոչ միայն հայկական խոհանոցից հայտնի աղանդեր է, այլև մեր ավանդական մշակույթի անբաժանելի մասը։ Այն…
Հայկական խոհանոցն ունի երկար պատմություն և հարուստ ավանդույթներ, որոնց առանցքում կանգնած են բնական և թարմ…
Նուռը, հնագույն պտուղներից մեկը, դարձել է հայկական խոհանոցի իսկական սիրտը։ Դարեր շարունակ այն եղել է…