armenian girl

Տնական խաշլամա, այս ուտեստի համն անհնար է մոռանալ

  /  Բլոգ   /  Տնական խաշլամա, այս ուտեստի համն անհնար է մոռանալ
հայկական տնական խոհանոց

Տնական խաշլամա, այս ուտեստի համն անհնար է մոռանալ

Ինչ-որ իսկապես կախարդական բան կա տնական ուտեստների մեջ, որոնք սիրով պատրաստված են սերունդների միջով փոխանցված ընտանեկան բաղադրատոմսերով:

Այդպիսի ուտեստներից մեկը խաշլաման է՝ հայկական ամենասիրելի ուտեստներից:

Ի՞նչ է խաշլաման:

Խաշլաման հայկական ավանդական ուտեստ է, որը ցուցադրում է երկրի հարուստ խոհարարական ժառանգությունը: Խաշլաման իր հիմքում բաղկացած է մսի հյութալի կտորներից, սովորաբար տավարի կամ գառան միսից, դանդաղ եփված մի շարք բանջարեղենով, խոտաբույսերով և համեմունքներով: Ստացվում է անուշաբույր ուտեստ, որը տաքացնում է և՛ մարմինը, և՛ հոգին:

Բաղադրիչները

Միս. Խաշլամայում մսի ընտրությունը շատ կարևոր է: Անկախ նրանից, թե դա նուրբ տավարի միս է, թե գառ, միսը կտրվում է առատ կտորների։

Բանջարեղեն. Խաշլաման պարունակում է բանջարեղենի տեսականի, որը հիանալի կերպով լրացնում է միսը: Կարտոֆիլը, բուլղարական պղպեղը և լոլիկը սովորական հավելումներ են, որոնք խորություն և հյուսվածք են հաղորդում ճաշատեսակին: Առանձնահատուկ դեր ունի սոխը, որը համ և հոտ է տալիս ուտեստին։

Տնական խաշլաման իսկապես բացառիկ է դարձնում պատրաստման եղանակը։ Այս ուտեստը սիրո աշխատանք է, որը ներառում է դանդաղ պատրաստում: Միսը երկար եփվում է, ինչը թույլ է տալիս ներծծել բանջարեղենի և համեմունքների բոլոր համերը: Արդյունքը բերանի մեջ հալվելու փորձ է, որն անհնար է մոռանալ:

Տնական խաշլաման խոհարարական գլուխգործոց է, որը մարմնավորում է հայկական խոհանոցի էությունը։ Այս ուտեստի համը անհնար է մոռանալ. Այսպիսով, հաջորդ անգամ, երբ հնարավորություն կունենաք համտեսել տնական խաշլաման, համտեսեք այն Գաթա պանդոկում: