Բոլորիս էլ հայտնի է, որ հայկական խոհանոցը հարուստ է իր ճաշատեսակներով:
Ձեզ համար առանձնացրել ենք 3 հայկական ուտեստներ, որոնք անպայման պետք է փորձել
Խաշը համարվում է հայերի ամենասիրելի ուտեստներից մեկը:Պատրաստում են տավարի ոտքերից, մատուցում են չոր լավաշի, սխտորի, թթվի, բողկի և օղու հետ միասին:Խաշ ուտելու ամենալավ ժամանակահատվածը ուշ աշնանն է` առաջին ցուրտ օրերի ժամանակ:
Հայկական խոհանոցի հաջորդ գլխավոր ուտեստը տոլման է:Պատրաստում են խաղողի կամ կաղամբի տերևով , լցոնում են մսով, բրնձով և համեմունքի մի քանի տեսակներով:
Հայկական խոհանոցի ամենավանդական ուտեստը խորովածն է, տոնական սեղանի կարևոր ուտեստը:Այն պատրաստվում է գառի, խոզի, տավարի և հավի մսից:Համեմվում է հայկական ամենատարբեր համեմունքներով, մատուցվում է ավանդական լավաշով:
Հայկական խոհանոցը ոչ միայն համերի, այլև սովորույթների ու խորհրդանիշների մի ամբողջ աշխարհ է։ Եթե կա…
Հայկական խոհանոցը մի ամբողջ մշակութային և հոգևոր ժառանգություն է, որը փոխանցվել է սերունդներ շարունակ: Ամեն…
Հայկական խոհանոցը դարեր շարունակ եղել է ոչ միայն ժողովրդի կենցաղի, այլև պետական մեծության արտահայտություն։ Այն…
Հայկական խոհանոցը ոչ միայն ուտելիքների հավաքածու է, այլև հազարամյակների պատմությամբ ու մշակութային հիշողությամբ լի ժառանգություն։…
Երևանը միայն քարաշեն փողոցներով ու պատմական շենքերով քաղաք չէ․ այն իրականում բացօթյա թանգարան է, որտեղ…
Հայկական խոհանոցը ոչ միայն համերի բազմազանություն է, այլև հազարամյակների պատմություն, մշակույթ և ինքնություն։ Ամեն մի…