Categories: Բլոգ

Հայկական ռեստորանների յուրահատուկտությունը և հյուրընկալությունը

Հայկական խոհանոցը հայտնի է ուտեստների բազմազանությամբ: Ինչպես կարող է յուրահատուկ խոհանոց ունեցող երկիրը չունենալ յուրահատուկ ռեստորաններ: Իսկ որտե՞ղ կարելի է ճաշակել հայկական ուտեստները, ո՞ր ռեստորանը գնալ Երևանում: Գաթա պանդոկը հիանալի վայր է` ճաշակելու հայկական ուտեստները և միաժամանակ ծանոթանալու հայկական մշակույթին: Իսկ  ռեստորաններ ընտրելուց շատ կարևոր են ոչ միայն ուտեստները այլ նաև ինտերիերը, միջավայրը։

 

Ինտերիեր

 

Հայկական ռեստորաններն առանձնանում են իրենց եզակի ինտերիերով։ Օրինակ՝ Գաթա պանդոկում սրահի պատերն ամբողջությամբ նկարազարդ են. դուք, անկասկած,  կգնահատեք նկարչի  ձեռքի աշխատանքը։ Սրահներն այնպիսին են, որ դուք  կզգաք հայկական շունչը և մշակույթը: Այստեղ կգտնեք և հարմարավետ ինտերիեր, և բարեհամբույր սպասարկում։

 

Ընտանեկան մշակույթ

 

Հայկական խոհանոցի առանձնահատկությունները  թվարկելիս պետք է անպայման առանձնացնենք այն հանգամանքը, որ հայկական մշակույթում խոհանոցը սերտորեն կապված է ընտանիքի, հյուրընկալության և հյուրասիրության հետ: Միայն հայերն են, որ իրենց դիցարանում ունեցել են հյուրասիրության և հյուրընկալության աստված՝ Վանատուրը: Գաթա պանդոկը ընտանեկան ռեստորան է, և այստեղ միշտ տիրում է ընտանեկան միջավայր:

 

Ազգային խոհանոց

 

Հայկական մշակույթում սեղանը կարող է իր շուրջ հավաքել ընտանիքի անդամներին, ընկերներին, ինչպես նաև տարբեր մշակույթի և սովորույթների կրողներին: Հայկական խոհանոցում  կան ճաշատեսակներ, որոնց պատրաստումը նույնիսկ  հետաքրքրիր է և համախմբող, օրինակ՝  խաշը  , խորովածը, ղափաման: Հայկական ազգային խոհանոցը շատ բազմազան է և հարմար ինչպես բուսակերների, այնպես էլ մսակերների համար: Օրինակ՝ Գաթա պանդոկում մսակերները կարող են փորձել տոլմա, խորոված, քարահունջ, իսկ բուսակերները՝ սունկ՝ սուլուգունի պանրով , թանապուր և այլ համեղ ուտեստներ:Անվերջ կարելի է թվել  հայկական համեղ ուտեստների շարքը , կան հայկական ուտեստներ, որոնք հանրահայտ են ոչ միայն հայերին, այլև օտարերկրացիներին,  օրինակ` տոլմա,  խուրջին, խաշ, ղափամա:

Գաթա պանդոկում իտերիերը հայկական է, միջավայրը՝ տրամադրող, ուտեստները՝ համեղ և ախորժաբեր , մի խոսքով, ամեն ինչ ստեղծված է հայկական խոհանոցին ծանոթանալու, լավ ժամանակ անցկացնելու ինչպես ընկերների, այնպես էլ  ընտանիք հետ միաիսին։

gata_pandok

Recent Posts

Ավանադույթի համ՝ խորոված բանջանեղեն Գաթա պանդոկում

Հայկական խոհանոցը հայտնի է իր հարուստ ու բազմազան ուտեստներով, որոնցից կարևոր մաս է կազմում  խորոված…

6 օր ago

Պանրի դերը հայկական խոհարարական ավանդույթում

 Հայկական խոհանոցը հայտնի է իր բազմազանությամբ և հարուստ պատմությամբ, իսկ պանիրը դրա կարևոր և անբաժանելի…

2 շաբաթ ago

Հայկական ավանդական նախաճաշի հարուստ համերը «Գաթա» պանդոկում

«Գաթա» պանդոկը, հայկական ավանդական խոհանոցի սիրահարների համար, հրաշալի վայր է, որտեղ կարելի է վայելել Հայաստանի…

3 շաբաթ ago

Հայկական գաթա ընկույզով

Հայկական գաթա ընկույզով՝ ավանդույթների և քաղցրության համադրություն Հայկական խոհանոցը հարուստ է տարբեր ուտեստներով, որոնք խորհրդանշում…

4 շաբաթ ago

Նազուկ թե գաթա, երկու հայկական համեղ ուտեստների համապարփակ համեմատություն

Այս երկու հայկական համեղ ուտեստները, նազուկն ու գաթան, ունեն իրենց յուրահատուկ հատկանիշները և միմյանցից տարբերվող…

1 ամիս ago

Քաբաբ ուտեստ, որը ամփոփում է Հայաստանի համը

Երբ խոսքը գնում է հայկական խոհանոցի մասին, քչերն են կարող ներկայացնել ազգային խոհանոցի էությունը: Քաբաբ՝…

1 ամիս ago