Categories: Բլոգ

Համեղ ու հրաշալի ուտեստ ՝ տժվժիկ

Համեղ և հրաշալի ուտեստ ՝ տժվժիկ Հայկական խոհանոցը տարբեր մշակույթների և ավանդույթների հարուստ համադրություն է, որն իր ուրույն տեղն ունի համաշխարհային խոհարարական ժառանգության մեջ ։ Հայկական խոհանոցի ամենահայտնի և սիրված ուտեստներից է տժվժիկը։

Այս հայկական ավանդական համեղ ուտեստը պատրաստվում է գառան կամ տավարի թոքով ու ջիգյարով: Տժվժիկը պարտադիր ուտեստ է բոլոր նրանց համար, ովքեր ցանկանում են զգալ հայկական խոհանոցի իսկությունը։ 

Հայկական տժվժիկի բաղադրությունը

Տժվժիկը պատրաստվում է շոգեխաշած ենթամթերքներով՝ լյարդ, սիրտ և փորոտիք: Սովորաբար տժվժիկը պատրաստվում է սալորաչրով, սնկով, կանաչիներով, բուլղարական պղպեղով և լոլիկով: Այնուամենայնիվ, դասական բաղադրատոմսում օգտագործվում է միայն լոլիկ կամ տոմատի մածուկ: 

Պատրաստում

Տժվժիկը սիրո աշխատանք է, որը պատրաստելու համար պահանջվում է համբերություն, ժամանակ և ջանք: Միսը նախ տապակվում է տապակի մեջ մինչև փխրուն լինելը։ Սա օգնում է պահպանել մսի հյութն ու համը։ Այնուհետև տապակի մեջ, ավելացվում է տոմատի մածուկ և համեմունքներ, որից հետո խառնուրդը եփվում է մի քանի ժամ՝ մինչև միսը փափկի և համերը միախառնվեն։ Տժվժիկի երկար պատրաստման արդյունքում տոմատի սոուսը և համեմունքները ստեղծում են հարուստ և հետաքրքիր համ, որը և հաճույք է պատճառում։ 

Տժվժիկը համեղ և հագեցնող ուտեստ է, որը սիրված է հայկական խոհանոցում ։ Նուրբ մսի և հարուստ տոմատի սոուսի համադրությունը այս ուտեստը իսկապես համեղ է դարձնում: Եթե ցանկանում եք զգալ հայկական խոհանոցի հարստությունն ու համը, ապա տժվժիկը ճաշատեսակ է, որն անպայման պետք է փորձել: 

Սա կատարյալ ուտեստ է ձմռան ցուրտ օրվա կամ ընտանեկան հավաքույթի համար: Այսպիսով, հաջորդ անգամ, երբ դուք ցանկանում եք ինչ-որ նոր բան փորձել, փորձեք տժվժիկ վայելեք հայկական խոհանոցի անկրկնելի համերը։

gata_pandok

Recent Posts

Ավանադույթի համ՝ խորոված բանջանեղեն Գաթա պանդոկում

Հայկական խոհանոցը հայտնի է իր հարուստ ու բազմազան ուտեստներով, որոնցից կարևոր մաս է կազմում  խորոված…

6 օր ago

Պանրի դերը հայկական խոհարարական ավանդույթում

 Հայկական խոհանոցը հայտնի է իր բազմազանությամբ և հարուստ պատմությամբ, իսկ պանիրը դրա կարևոր և անբաժանելի…

2 շաբաթ ago

Հայկական ավանդական նախաճաշի հարուստ համերը «Գաթա» պանդոկում

«Գաթա» պանդոկը, հայկական ավանդական խոհանոցի սիրահարների համար, հրաշալի վայր է, որտեղ կարելի է վայելել Հայաստանի…

3 շաբաթ ago

Հայկական գաթա ընկույզով

Հայկական գաթա ընկույզով՝ ավանդույթների և քաղցրության համադրություն Հայկական խոհանոցը հարուստ է տարբեր ուտեստներով, որոնք խորհրդանշում…

4 շաբաթ ago

Նազուկ թե գաթա, երկու հայկական համեղ ուտեստների համապարփակ համեմատություն

Այս երկու հայկական համեղ ուտեստները, նազուկն ու գաթան, ունեն իրենց յուրահատուկ հատկանիշները և միմյանցից տարբերվող…

1 ամիս ago

Քաբաբ ուտեստ, որը ամփոփում է Հայաստանի համը

Երբ խոսքը գնում է հայկական խոհանոցի մասին, քչերն են կարող ներկայացնել ազգային խոհանոցի էությունը: Քաբաբ՝…

1 ամիս ago