հայկական խոհանոց
Այս հայկական ավանդական համեղ ուտեստը պատրաստվում է գառան կամ տավարի թոքով ու ջիգյարով: Տժվժիկը պարտադիր ուտեստ է բոլոր նրանց համար, ովքեր ցանկանում են զգալ հայկական խոհանոցի իսկությունը։
Տժվժիկը պատրաստվում է շոգեխաշած ենթամթերքներով՝ լյարդ, սիրտ և փորոտիք: Սովորաբար տժվժիկը պատրաստվում է սալորաչրով, սնկով, կանաչիներով, բուլղարական պղպեղով և լոլիկով: Այնուամենայնիվ, դասական բաղադրատոմսում օգտագործվում է միայն լոլիկ կամ տոմատի մածուկ:
Տժվժիկը սիրո աշխատանք է, որը պատրաստելու համար պահանջվում է համբերություն, ժամանակ և ջանք: Միսը նախ տապակվում է տապակի մեջ մինչև փխրուն լինելը։ Սա օգնում է պահպանել մսի հյութն ու համը։ Այնուհետև տապակի մեջ, ավելացվում է տոմատի մածուկ և համեմունքներ, որից հետո խառնուրդը եփվում է մի քանի ժամ՝ մինչև միսը փափկի և համերը միախառնվեն։ Տժվժիկի երկար պատրաստման արդյունքում տոմատի սոուսը և համեմունքները ստեղծում են հարուստ և հետաքրքիր համ, որը և հաճույք է պատճառում։
Տժվժիկը համեղ և հագեցնող ուտեստ է, որը սիրված է հայկական խոհանոցում ։ Նուրբ մսի և հարուստ տոմատի սոուսի համադրությունը այս ուտեստը իսկապես համեղ է դարձնում: Եթե ցանկանում եք զգալ հայկական խոհանոցի հարստությունն ու համը, ապա տժվժիկը ճաշատեսակ է, որն անպայման պետք է փորձել:
Սա կատարյալ ուտեստ է ձմռան ցուրտ օրվա կամ ընտանեկան հավաքույթի համար: Այսպիսով, հաջորդ անգամ, երբ դուք ցանկանում եք ինչ-որ նոր բան փորձել, փորձեք տժվժիկ վայելեք հայկական խոհանոցի անկրկնելի համերը։
Հայկական խոհանոցը մի ամբողջ մշակութային և հոգևոր ժառանգություն է, որը փոխանցվել է սերունդներ շարունակ: Ամեն…
Հայկական խոհանոցը դարեր շարունակ եղել է ոչ միայն ժողովրդի կենցաղի, այլև պետական մեծության արտահայտություն։ Այն…
Հայկական խոհանոցը ոչ միայն ուտելիքների հավաքածու է, այլև հազարամյակների պատմությամբ ու մշակութային հիշողությամբ լի ժառանգություն։…
Երևանը միայն քարաշեն փողոցներով ու պատմական շենքերով քաղաք չէ․ այն իրականում բացօթյա թանգարան է, որտեղ…
Հայկական խոհանոցը ոչ միայն համերի բազմազանություն է, այլև հազարամյակների պատմություն, մշակույթ և ինքնություն։ Ամեն մի…
Երբ խոսում ենք համաշխարհային խոհանոցի մասին, առաջին հերթին հիշում ենք, որ յուրաքանչյուր ժողովուրդ իր ուտեստներով…