Հայաստանի մայրաքաղաք Երևանի սրտում թաքնված է խոհարարական գոհարը, որն իր մեջ ներառում է հայկական մշակույթի էությունը՝ Գաթա պանդոկը: Այս ընտանեկան ռեստորանը հայկական գաստրոնոմիայի կառկառուն ներկայացուցիչն է, որը առաջարկում է հաճելի ճանապարհորդություն երկրի խոհարարական ժառանգության միջով:
Հայկական խոհանոցը հայտնի է իր բազմազան ուտեստներով, որոնք վկայում են տեղական ծագման բաղադրիչների առատությունը: Գաթա պանդոկը, որը գտնվում է Երևանի սրտում, խորհրդանշում է այս խոհարարական բազմազանությունը: Համեղ ճաշատեսակներից մինչև քաղցր ուտեստներ՝ Գաթա Պանդոկի ճաշացանկը ցուցադրում է հայկական գաստրոնոմիայի խորությունը:
Այն, ինչ առանձնացնում է Գաթա Պանդոկը, նրա պատրաստակամությունն է պահպանել և կիսել հայկական ընտանեկան կյանքի ավանդույթները իր խոհարարական առաջարկների միջոցով: Ռեստորանը ստեղծում է հյուրընկալ մթնոլորտ՝ հրավիրելով այցելուներին ոչ միայն ճաշի, այլև հայկական իսկական հյուրընկալության: Երբ դուք մտնում եք Գաթա պանդոկ, դուք չեք ընկալվում որպես պարզապես հաճախորդ. դուք դառնում եք մի մեծ հայկական ընտանիքի անդամ։
«Գաթա» պանդոկի յուրաքանչյուր ուտեստ պատմում է մի պատմություն՝ միահյուսելով Հայաստանի մշակութային պատմվածքի թելերը: Անուշաբույր ու համեղ խորովածից մինչև նրբահամ տոլմա՝ յուրաքանչյուր ուտեստ ճանապարհորդություն է ժամանակի և ավանդույթի միջով: Ճաշացանկը արտացոլում է այն բազմազան ազդեցությունները, որոնք դարերի ընթացքում ձևավորել են հայկական խոհանոցը՝ ստեղծելով համերի ներդաշնակ խառնուրդ:
Գաթա պանդոկը պարզապես ռեստորան չէ. այն մշակութային դեսպան է, որը հպարտությամբ ներկայացնում է ազգային մշակույթի հոգին: Պանդոկը սիրված է ինչպես տեղացիների, այնպես էլ արտասահմանցի հյուրերի կողմից և պատրաստակամ է ծանոթացնելու բոլորին այն համերի ու ավանդույթների հետ, որոնք փոխանցվել են սերնդեսերունդ։
Գաթա պանդոկը կենդանի վկայություն է հայկական խոհանոցի հարստության և ընտանեկան ավանդույթների մասին: Երևանի սրտում գտնվող այս ընտանեկան ռեստորանը հրավիրում է համտեսելու Հայաստանի իսկական համերը և ընկղմվելու մշակութային գոբելենի մեջ, որը բնորոշում է այս հինավուրց ազգը:
Երևանը միայն քարաշեն փողոցներով ու պատմական շենքերով քաղաք չէ․ այն իրականում բացօթյա թանգարան է, որտեղ…
Հայկական խոհանոցը ոչ միայն համերի բազմազանություն է, այլև հազարամյակների պատմություն, մշակույթ և ինքնություն։ Ամեն մի…
Երբ խոսում ենք համաշխարհային խոհանոցի մասին, առաջին հերթին հիշում ենք, որ յուրաքանչյուր ժողովուրդ իր ուտեստներով…
Հայկական խոհանոցում հացն ու աղը միայն կերակուր չեն․ դրանք խորհրդանիշներ են։ Հայկական սեղանի վրա հացը…
Գաթան ոչ միայն հայկական խոհանոցից հայտնի աղանդեր է, այլև մեր ավանդական մշակույթի անբաժանելի մասը։ Այն…
Հայկական խոհանոցն ունի երկար պատմություն և հարուստ ավանդույթներ, որոնց առանցքում կանգնած են բնական և թարմ…